webjongens logo

Mailproblemen naar Microsoft, Live, MSN, Outlook

Mailproblemen naar Microsoft, Live, MSN, Outlook

Op dit moment ervaren we grote problemen met het versturen van mail naar diensten als Hotmail, Live en Outlook. De oorzaak is dat Microsoft, om voor ons nog onduidelijke redenen, alle IP-adressen van ons datacenter (Serverius) op een blacklist heeft geplaatst.

Helaas is Microsoft ook niet een partij die snel en adequaat reageert op vragen van onze systeembeheerder, met als gevolg dat dit al enige dagen aanhoudt. Voor alsnog is het ook onduidelijk wanneer dit wel gebeurt. Daarom zullen alle servers van Webjongens vanaf vannacht worden omgezet naar een eigen IP-reeks. Zo wordt in elk geval de blokkade van het datacenter omzeilt en zou er weer gemaild moeten kunnen worden.

Uiteraard monitoren we dit proces en zullen ook terugkoppeling geven zodra de situatie weer werkt zoals gewenst en gewend.

Voor vragen, stuur ons een mail of whatsapp.

UPDATE 13-05-2020 / 21.15 uur:

De nieuwe IP-adressen zijn afgelopen nacht in gebruik genomen, maar hebben wel zogenaamde IP-warming up nodig.

In het kort komt het er op neer dat e-mails verstuurd vanaf de nieuwe IP-adressen nog onder curatele staan, omdat er geen duidelijke historie is. Is de afzender wel vertrouwd? Of wordt het misbruikt? Veel mail kan om deze reden nog in de Ongewenste mailbox of SPAM-map terechtkomen. Het is belangrijk om deze mails bij de providers aan te merken als veilige, betrouwbare mail. Providers zullen dit meenemen en uiteindelijk moet het mailverkeer op deze manier weer normaliseren.