fbpx
No module Published on Offcanvas position
Logo WEBJONGENS

Meet the team: Coen

Logo WEBJONGENS

Meet the team: Coen

Als je goed oplet zie je hem een paar keer per week het eiland over racen op zijn gloednieuwe racefiets. Fit en verhit schuift hij vervolgens aan bij onze dagelijkse ochtendmeeting en dan kan zijn dag beginnen. Oké, bijna dan, want dat gaat niet zonder dat verse bakkie koffie. We hebben het natuurlijk over Coen! Met zijn oog voor detail, loyaliteit en creativiteit is hij onmisbaar in ons team en hij werkt inmiddels alweer drie jaar voor de Webjongens. In die tijd heeft hij zo’n 60 prachtige web designs gemaakt voor onze klanten. Hoog tijd dus om hem even in het zonnetje te zetten. Lees je mee?

coen Coen - WEBJONGENS
coen Coen - WEBJONGENS

Opleiding

Coen is onze webdesigner, de stille kracht van ons team en ontzettend creatief. Als kind al vond hij het leuk om met oplossingen te komen, maar dat hij uiteindelijk een design opleiding zou gaan doen werd pas duidelijk op de middelbare school. Na vele studies te hebben bekeken, viel uiteindelijk het kwartje bij de opleiding Communication and Multimedia Design (een hele mond vol), in Leeuwarden. Een brede opleiding waar je alle kanten mee op kan, maar Coen koos uiteindelijk voor de ‘webkant’. Daar was hij vooral bezig met het begeleiden van projecten, programmeren, marketing en grafische vormgeving. Een mooie set aan vaardigheden die hij tijdens zijn stage in Alkmaar als user experience designer nog verder heeft ontwikkeld, door het optimaliseren van webshops.

Hoeve Vianen

Met zijn diploma op zak is Coen vervolgens gaan zoeken naar een baan op Texel. Dat bleek een behoorlijke uitdaging, want als designer is het werkaanbod op Texel beperkt. “Dat was een van de redenen dat ik een eigen bedrijf wilde starten, maar het was nog niet zo concreet in mijn hoofd. Tot ik op een mooie dag buiten zat met mijn ouders en op Facebook voorbij zag komen dat er een prachtige vakantieboerderij met veel potentie (Hoeve Vianen) te koop stond. Ik zei: is dat niet wat voor jullie? Waarop zij zeiden: is dat niet wat voor jou?? Toen is het balletje gaan rollen…” En met de instelling ‘we kijken wel hoe ver we komen’ zijn Coen en zijn vriendin toch een heel eind gekomen, want op 17 januari 2019 was Hoeve Vianen van hun.

Bij de Webjongens

Gelukkig heeft Coen ons in de tussentijd ook kunnen vinden en heeft hij al veel klanten blij gemaakt met prachtige webdesigns. En daar komt veel meer bij kijken dan alleen een mooi plaatje. Volgens Coen is een goed webdesign een combinatie van de ‘look and feel’ en de user experience, ook wel UX genoemd. Dat houdt in dat je het gedrag van je doelgroep in gedachten houdt bij het plaatsen van knoppen, of wanneer je bijvoorbeeld een kleur uitkiest. Ouderen reageren namelijk heel anders op design dan jongeren en mannen weer anders dan vrouwen. De ontwerpen waar hij het meest trots op is zijn Texelduinen, Tex Lin en De Wit Oils. Maar wij vinden ze stiekem allemaal heel mooi. We zijn super blij met je Coen!.

images texelduinen portfolio thumbnail

images Texel Cadeau

images_Artboard__Copy Coen - WEBJONGENS

Waar kun je Coen voor wakker maken?

“Niet doen, maar echt niet!”

Wat vrienden zeggen over Coen

Hij is loyaal, introvert, hij is er altijd voor iedereen en houdt van gezelligheid.

Waar vind je Coen als hij niet aan het werk is?

Op het voetbalveld, wel vier dagen in de week!

Andere artikelen