webjongens logo

Mijn foto is te groot, wat nu?

De situatie:

Je hebt een te grote foto die je wilt (moet) verkleinen, maar je hebt geen programma om afbeelingen te bewerken. Wat nu? Je hoeft niet meteen een fotobewerkingsprogramma aan te schaffen en/of te leren hoe je hier mee om gaat. Er zijn eenvoudige programmaatjes beschikbaar die snel en effectief je afbeelding verkleinen. Wij gebruiken zelf graag deze: Image Resizer

Vanuit je Verkenner kun je eenvoudig via je rechter muistoets de afbeeling verkleinen. Ook als je hier via Joomla > upload > browse gekomen bent! Dat verkleinen scheelt niet alleen in het formaat, maar ook in schrijfruimte. Vooral dat laatste is op een website erg aan te raden. Hoe zwaarder de foto, hoe meer laadtijd, zeker bij trage internetverbindingen. En zeg nu zelf: wanneer heb je voor het laatst geduldig zitten wachten tot een trage site klaar was met laden?!

Voorbeeld:

resizeimage

Een willekeurige foto gemaakt met de iPhone hier in originele staat, dik 2100 kB. Dezelfde foto maar dan verkleind naar 800x600 pixels (een mooi formaat dat op de meeste beeldschermen goed past) en dan nog maar 111 kB. Dat scheelt nogal!

Liever een video kijken?