fbpx
No module Published on Offcanvas position

Joomla 4 migratie

Image

Er is een nieuwe Joomla versie

In augustus 2021 is de meest recente versie van Joomla gereleased: Joomla 4. Wij werken hier al een tijdje mee, maar de kans is groot dat jouw website nog gebouwd is op een oudere versie. Voor nu werkt deze nog prima, maar eind 2023 zal jouw website de oudere versie van Joomla niet meer ondersteunen. Dat betekent dat we uiterlijk vóór eind volgend jaar je website moeten overzetten. Wat dat voor jou betekent lees je in dit artikel.

Waarom is er een nieuwe Joomla versie?

In september 2012 is Joomla 3.0 uitgebracht. Op dit moment is dat systeem dus bijna 10 jaar oud en in de internetwereld kunnen we dat gerust “bejaard” noemen. De afgelopen jaren is er veel veranderd op technisch gebied en zonder daar teveel op in te gaan geven we je een paar voordelen:

  • Met de nieuwe versie zal je website sneller worden en beter presteren in de zoekresultaten.
  • De indeling van items in het beheer-menu kan logischer ingedeeld worden.
  • Beheerders kunnen de workflow zelf/flexibeler instellen en de installatie is eenvoudiger. 
  • Het beheerscherm is veel toegankelijker en overzichtelijker, waar niet alleen wij profijt van hebben maar ook jij als klant.

Wil je meer weten over alle nieuwe features? Bekijk dan de site van Joomla 4.

Meest gestelde vragen

Wat gebeurt er als ik geen actie onderneem?

Je website gaat eind 2023 niet offline, maar voldoet niet meer aan de beveiligingsnormen. Dat betekent dat je een verhoogde kans hebt op spam, malware en om gehackt te worden.

Wees er als eerste bij!

In totaal hebben we honderden klanten en dat betekent dat we het waarschijnlijk druk gaan krijgen met de migratie naar Joomla 4. Wees dus op tijd met je aanvraag, zodat je op tijd over bent.

Invalid Input