fbpx
No module Published on Offcanvas position
Logo WEBJONGENS

Binnenkort: Servermigratie

Image

Wat betekent dit voor jou?

De Webjongens zijn een betrouwbare partner voor hosting. Om die garantie te kunnen blijven geven gaan we binnenkort over naar nieuwe servers, die nog betrouwbaarder zijn en waarmee je nog meer meer up-time mag verwachten. Deze servers hebben daarnaast een betere techniek en snellere schijven waar we de komende jaren samen van kunnen profiteren.

Hosting op Texel

Hosting op maat van groot tot klein

In onze nieuwe omgeving kunnen we de pakketten onafhankelijk van elkaar aanbieden. Zo kunnen we op account niveau bepalen hoeveel resources iedere klant mag gebruiken, zonder dat dit invloed heeft op de rest van de accounts. Daarnaast hebben we een nieuw hostingpakket toegevoegd, namelijk de Pro, speciaal voor veelvraten. Dit heeft als voordeel dat er niet continu tegen een limiet aangelopen wordt en je zorgeloos kunt verder bouwen aan je website.

Spamexperts

Professionele spamfilter

Voor het afhandelen van je mail gaat er het één en ander veranderen. We gaan namelijk gebruik maken van Spamexperts. Wat zij doen is professioneel SPAM filteren, waardoor er minder SPAM verstuurd kan worden en belangrijker nog: minder SPAM binnenkomt. Extra voordelen voor jou zijn dat je meer invloed hebt op wat als SPAM gezien mag worden en dat jouw mails beter afgeleverd worden.

Dit is wat je moet doen vóór 1 juni

Onze oude servers zullen op korte termijn worden uitgefaseerd, omdat deze niet meer up to date zijn. Jouw hostingpakket wordt dan overgeheveld naar onze nieuwe omgeving en daar hebben we jou bij nodig.

Om de verhuizing te kunnen doen is het namelijk belangrijk dat je de instellingen aanpast in jouw mailprogramma. Geen zorgen, het kost je nog geen 5 minuten en we geven je stap voor stap uitleg hoe je je mailinstellingen moet aanpassen:

De servermigratie staat gepland op 1 juni. Het is dus van belang dat je mailinstellingen uiterlijk 31 mei aangepast zijn. Kom je er niet direct uit? Dan staan we altijd paraat!

Support

Kijk dan eerst bij de FAQ onderaan deze pagina. Hier zetten we alle binnengekomen vragen met antwoord in. 

Mocht je er echt niet uit komen dan zijn we op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur beschikbaar om via Team Viewer de instellingen op jouw apparaat aan te passen. Team Viewer kun je hier installeren.

Voor mobiel: Klik op 'Verstuur mijn ID' en verstuur hem naar support@webjongens.nl.

Voor desktop: Volg de stappen op je scherm om de installatie te voltooien. Het is mogelijk dat je een melding krijgt om de instellingen voor je toegankelijkheid te wijzigen voor Team Viewer Quick Support. Dit is nodig om ons toegang te verlenen.

Wacht in beide gevallen af tot verdere actie is vereist (dit kan een paar minuten duren) en wij toegang hebben tot je scherm. Wanneer we toegang hebben passen wij de instellingen aan of loodsen we je door de stappen heen.

Mocht je er niet uit komen, bel ons dan gerust even op 0222 315 514.

FAQ

Voor wanneer moet ik actie ondernemen?

Dat kan je direct doen, maar uiterlijk de dag voordat je hostingpakket door ons gemigreerd gaat worden. Om te voorkomen dat je op het laatste moment iets moet doen, pas je het dus het beste zo snel mogelijk aan!

Kan ik mijn website ook op de huidige server laten staan?

Nee, dit is geen optie. De huidige servers web01, web02 en web03.texelhosting.nl zullen op korte termijn uitgefaseerd worden.

Wat wordt er van mij verwacht?

We verwachten alleen dat je de mailaanpassing uitvoert zoals in de kennisbank is omschreven. Dit is een eenmalige actie, ook in de toekomst hoef je er geen aanpassingen meer voor te doen.

Hoe lang ben ik ermee bezig?

Als je onze stappen volgt zoals we die hebben uitgelegd, dan kost het je normaal gezien nog geen 5 minuten.

Wat merk ik van de verhuizing?

Als het goed is helemaal niets. Eenmaal de aanpassing in het mailprogramma gedaan, kunnen wij zonder downtime je website verhuizen naar de nieuwe omgeving. Dat voeren wij uit, en monitoren we ook continu om eventuele problemen direct te onderscheppen en op te lossen.

Wat zijn de voordelen voor mij?

Je gaat over naar nieuwe hostingomgevingen en merkt er qua snelheid en veiligheid misschien niet direct wat van, maar die krijgen wel een flinke boost.Verder zal het afhandelen van het mailverkeer flink verbeteren. Zowel inkomende als uitgaande mail zal doorlopend gescand worden door de professinonele SPAM-filters van Spamexperts, een Nederlandse expert op dit gebied.

Het lukt niet… en nu?

Neem in dat geval even contact met ons op om te kijken waar de knelpunten zitten. Samen komen we er zeker uit!

Wordt de hosting nu duurder?

Nee, de hostingpakketten blijven dezelfde tarieven houden, in elk geval nog tot eind 2022. Wel gaan een aantal klanten de overstap maken naar een hostingpakket Pro, waar ze nu nog op een Hostingpakket Basic zitten. Echter zijn deze grootverbruikers nu vaak al meer kwijt omdat ze bijvoorbeeld meer schijfruimte nodig hebben of andere upgrades hebben die niet standaard zijn in een Basic pakket. T/m einde contract betalen deze klanten niet meer dan ze tot nu toe deden.

Moet ik mijn mailinstellingen ook wijzigen als ik mijn mail niet via jullie server heb lopen?

Wanneer je je mail extern hebt lopen via bijvoorbeeld Microsoft's Office365 of GSuite van Google, dan hoef je geen instellingen te wijzingen in je mailprogramma.

Je past alleen de inkomende en uitgaande mailserver aan naar texelhosting.email wanneer je mail via een hostingpakket van WEBJONGENS is geregeld.

Ik gebruik GSuite voor mijn mail, moet ik ook wat veranderen nu?

Nee, voor gebruikers die extern mailen, verandert er niets. 

Je past alleen je mailinstellingen aan als onze servers ook het mailverkeer verwerken.