fbpx
No module Published on Offcanvas position
Logo WEBJONGENS

Ongewenste mail terughalen Outlook

Logo WEBJONGENS

Ongewenste mail terughalen Outlook

Oeps! Je heb je mail naar de verkeerde persoon gestuurd, je bent de bijlage weer vergeten toe te voegen… of je hebt in je boosheid een mail verstuurd, waar je nu toch wel een beetje spijt van hebt. Hoe kun je die ongewenste mail terughalen? Outlook biedt hier gelukkig een oplossing voor en dit is heel makkelijk te regelen. Hieronder leggen we je in een paar stappen uit hoe.

mail-terughalen-outlook
mail-terughalen-outlook

Verzonden mail terughalen: Outlook

Om een verzonden mail weer terug te halen kun je het volgende doen:

1. Aan de linkerkant in Outlook vind je de mappen. Ga hier naar Verzonden items.

2. Zie je het bericht dat je wilt intrekken? Dubbelklik hier dan op. Kleine notitie: je kunt de mail niet terughalen als het wordt weergeven in het leesvenster.

3. Bij het tabblad Bericht vind je de optie Acties. Wanneer je hierop klikt, klik dan vervolgens op ‘Dit bericht intrekken’.

Je kunt vervolgens kiezen voor Ongelezen kopieën van dit bericht verwijderen of Ongelezen kopieën verwijderen en vervangen door een nieuw bericht. Vergeet niet om de mail nu wel op de juiste manier te versturen. We geven je verderop in dit artikel nog wat tips om te voorkomen dat het de volgende keer weer fout gaat.

Ongewenste mail terughalen na openen

Wanneer iemand een mail geopend heeft kun je de mail helaas niet meer terughalen in Outlook. Heb je per ongeluk gevoelige informatie gedeeld met de verkeerde persoon en heeft diegene de mail al geopend? Dan kun je het beste direct contact met diegene opnemen om je te verontschuldigen en te vragen of hij de mail direct wil verwijderen.

Tips om dit voorkomen

Een foutje kan natuurlijk gebeuren, maar er zijn wel manieren om te voorkomen dat je niet nog eens een verkeerde mail uitstuurt.

1. Dubbelcheck altijd het mailadres en vul deze pas op het laatste moment in. Zo voorkom je dat je per ongeluk op de verzendknop klikt, terwijl de mail nog niet af is.

2. Maak gebruik van online platformen waar je jouw document online kunt delen met anderen. Je hebt hier namelijk de optie om de gebruikersrechten van iemand in te trekken. Voorbeelden van dit soort platformen zijn Google Drive en Microsoft Teams.

Meer over mail?

Bekijk ook ons artikel E-mail zoeken, voor als je niet weet waar je mail is gebleven.

Andere artikelen