fbpx
No module Published on Offcanvas position
Logo WEBJONGENS

Updaten of upgraden

Logo WEBJONGENS

Updaten of upgraden

Joomla 4 is beschikbaar

Alweer bijna 10 jaar geleden is Joomla 3.0 uitgebracht. In de internetwereld kunnen we dat gerust “bejaard” noemen en deze versie wordt eind volgend jaar dan ook niet meer ondersteund. Dat heeft grote gevolgen voor jouw website, waarvan de belangrijkste is dat je site niet meer zal voldoen aan de veiligheidseisen. Het is dus van belang dat je je website laat overzetten naar de nieuwste versie (Joomla 4), om te voorkomen dat je site straks gehackt wordt.

Joomla_4 Updaten of upgraden - WEBJONGENS
Joomla_4 Updaten of upgraden - WEBJONGENS

Wat is het verschil tussen updaten en upgraden?

Eén van de vragen die we regelmatig krijgen is waarom deze voorgestelde migratie noodzakelijk is, ook wanneer er al een onderhoudsabonnement afgenomen wordt. Binnen het Joomla abonnement wordt er alleen binnen de bestaande versie geüpdate. Dat geldt dus voor alle versies van Joomla 3.x, maar niet wanneer je naar de volledige nieuwe versie Joomla 4 wilt gaan. Het CMS-systeem is dermate anders, dat er veel aanpassingen nodig zijn. Zowel voor het gebruik van het template als ook in bepaalde modules en widgets. Dat is dus niet te vergelijken met elkaar.

Maak kennis met Joomla 4 

 

Er gaat dus best een hoop veranderen. Hoewel de logica van Joomla vertrouwd blijft, ziet het er om te beginnen anders uit. Maar er zijn ook eigenschappen op een andere plek beland. Wil je een rondneuzen? Dat kan natuurlijk. Neem contact met ons op en we loodsen je er graag doorheen.

Moet ik nu migreren?

Eind 2023 lijkt nog ver weg, maar gezien het aantal klanten adviseren we je om de migratie op tijd aan te vragen. Op onze website vind je het aanvraagformulier, meer informatie en een antwoord op de meest gestelde vragen. Wil je meteen een afspraak maken? Plan een kop koffie met Carst om de mogelijkheden te bespreken.