fbpx
No module Published on Offcanvas position
Logo WEBJONGENS

Updaten of upgraden

Logo WEBJONGENS

Updaten of upgraden

Joomla 5 is beschikbaar.

Het is bijna tien jaar geleden dat Joomla 3.0 is uitgebracht. In de internetwereld kunnen we dat gerust ‘bejaard’ noemen. Deze versie wordt dan ook niet meer ondersteund. Dat heeft grote gevolgen voor de website, die niet meer zal voldoen aan de veiligheidseisen. Het is daarom belangrijk om de website over te zetten (migreren) naar de nieuwste versie: Joomla 5.

Tijdelijke stop migratie naar Joomla 5.

Niet alle klanten zijn omgegaan op Joomla 5. Webjongens krijgt meer aanvragen dan we momenteel aankunnen. We willen een goede balans houden tussen werk aan nieuwe projecten, onderhoud aan bestaande websites en de migraties naar Joomla 5. Alles afwegende, komen we tot de volgende conclusie. We gaan in 2024 geen nieuwe aanvragen voor migraties aannemen. Houd er rekening mee dat we nieuwe aanvragen doorschuiven naar volgend jaar.

Melding? Geen paniek!

Klanten die nog draaien op Joomla 3, krijgen een melding bij het inloggen. Daarin lees je dat de site niet up-to-date is. Hoewel die melding feitelijk klopt, is er geen reden voor paniek. De website zal niet direct uit de lucht zijn. Het is zeker iets wat – op termijn – moet worden opgelost. Zeker omdat oudere sites vaak nog werken met PHP7.4, een eveneens een verouderde hostinginstelling. Deze combinatie maakt je website gevoeliger voor fouten en hacks. Hierover hoef je je ook geen zorgen te maken. Webjongens heeft de websites extra beveiligd. We blijven alle extensies updaten waar dit mogelijk is.

Ik had al een aanvraag gedaan. Pakken jullie dat op?

Iedereen die op onze wachtlijst staat en nog een reactie verwacht, komt aan bod. We zullen in de komende twee maanden een concreet voorstel sturen. Kortingen die we eerder hebben gecommuniceerd, blijven voor deze groep van toepassing. Het is ook de bedoeling om jouw migratie nog dit jaar uit te voeren.
Ik sta niet op de wachtlijst.

Maar ik wil wel een up-to-date site.

Op kortere termijn is dat alleen mogelijk als je kiest voor een nieuwe website. Die is ook niet direct klaar, maar (op dit moment) kunnen we nieuwe sites nog inplannen. Ondernemers die afzien van een migratie en kiezen voor een nieuwe site, hebben recht op een korting van 10%.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op.