fbpx
No module Published on Offcanvas position
Logo WEBJONGENS

Overstap van PHP 7 naar PHP 8

Logo WEBJONGENS

Overstap van PHP 7 naar PHP 8

Op 3 december 2023 eindigt de ondersteuning voor PHP 7. Dit betekent dat er na deze datum geen updates, patches of beveiligingsfixes meer worden uitgebracht. Om ervoor te zorgen dat je website of applicatie veilig blijft en wordt ondersteund met de nieuwste functies en verbeteringen, is het daarom raadzaam om vóór die tijd over te stappen naar PHP 8.

Update van IP-adressen
Update van IP-adressen

Maar waarom heb ik PHP nodig en wat doet het voor mijn website?

PHP is een scripttaal die speciaal is ontworpen voor het maken van dynamische webpagina's en webapplicaties. Als u een website hebt die dynamisch is en interactie vereist met de gebruiker (zoals het weergeven van verschillende inhoud op basis van de gebruikersinvoer), hebt u een programmeertaal zoals PHP nodig om dit mogelijk te maken.

PHP in combinatie met Joomla

Als je een Joomla 3-website hebt, zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het overstappen naar PHP 8. Hoewel Joomla 3 op zichzelf compatibel is met PHP 8, is het mogelijk dat de extensies en plugins die je gebruikt niet werken met PHP 8. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat al je extensies en plugins compatibel zijn met PHP 8 voordat je overstapt.

PHP en Joomla 5

Een andere factor die meespeelt in deze situatie is de versie van Joomla zelf. Joomla 3 is momenteel de meest recente stabiele versie van Joomla, maar heeft beperkte ondersteuning tot augustus 2023. Dit betekent dat er na die datum geen updates of beveiligingsfixes meer worden uitgebracht, wat betekent dat je website kwetsbaarder wordt voor beveiligingsproblemen. Als je een Joomla 3-website hebt, is het daarom aan te raden om een migratie naar Joomla 5 te doen én tegelijkertijd over te stappen naar PHP 8. Joomla 5 is ontworpen om te werken met de nieuwste PHP-versies, inclusief PHP 8, en biedt verbeterde beveiliging en nieuwe functies ten opzichte van Joomla 3.

Advies: stap tijdig over

Wij adviseren je om tijdig over te stappen naar PHP 8 en om ervoor te zorgen dat je Joomla-extensies en -plugins compatibel zijn met deze nieuwe versie. Op deze manier kunt je je website veilig en up-to-date houden.

Voor meer informatie over PHP 8 en/of Joomla 5 kun je contact opnemen met Carst. Hij kan je er tijdens een kop koffie meer over vertellen!

Andere artikelen