fbpx
No module Published on Offcanvas position
Logo WEBJONGENS

Van manager bij de Sportshop naar programmeur

Logo WEBJONGENS

Van manager bij de Sportshop naar programmeur

Ze is moeder, programmeur, muzikant en danseres, maar bovenal een ontzettend leuke collega die wij eens flink in het zonnetje wilden zetten. In het afgelopen jaar heeft ze al vele websites en nieuwsbrief templates gemaakt in de huisstijl van de klant en dat doet ze best goed voor een beginnende programmeur. Dat kan er natuurlijk maar eentje zijn: Lisa!

"Dit ben jij, toch?"

Toen we een jaar geleden een advertentie in de krant plaatsten voor de vacature front-end developer, hadden we nooit verwacht dat we bij een Texelaar uit zouden komen. Blij verrast waren we dan ook toen we Lisa’s sollicitatiebrief kregen (met dank aan Lisa’s moeder die de advertentie zag en zei: “Dit ben jij, toch?”). We zagen een enthousiaste meid, die net haar jaaropleiding had afgerond en niet kon wachten om het vak verder onder de knie te krijgen. Daar hoefden we niet lang over na te denken!

Wat doet een front-end developer eigenlijk?

In het kort en niet al te technisch: als front-end developer vertaalt Lisa het webdesign van Coen naar een werkend geheel in de browser, door middel van code (programmeertaal). Ze ontwerpt, programmeert, test en implementeert het gedeelte van de website wat zichtbaar is voor bezoekers. Samen met Florian, die haar ondertussen de kneepjes van het vak leert, zorgt ze voor de technische uitwerking en dat alles naar behoren werkt op zowel desktop, mobiel en tablet. Daarnaast begeleidt ze sinds kort ook projecten. Daarbij is Lisa het aanspreekpunt voor onze klanten en zorgt ze voor een goede doorloop, samenwerking en communicatie.

“Ik ben toch meer een computermens”

Maar voordat Lisa besloot om te gaan programmeren heeft ze eerst nog wat andere opleidingen gedaan. Ze is geboren en getogen op Texel en is op haar zestiende naar Arnhem verhuisd. Na verschillende opleidingen te hebben geprobeerd, van visagie tot interieur en design, kwam ze uiteindelijk uit bij de opleiding Marketing en Communicatie in Alkmaar. Toen ze de opleiding had afgerond is ze terugverhuisd naar Texel en heeft daar samen met haar moeder een aantal jaar de Sportshop gerund in Den Burg. Lisa: “Dat was een mooie ervaring, maar ik zag het mezelf niet mijn hele leven doen. Ik ben toch meer een computermens en ben gaan zoeken naar iets wat beter bij me paste. Toen ik de opleiding tot front-end developer in Amsterdam zag wist ik het meteen.”

Lisa's geheime talent

Een vrouw met veel talenten dus! En bij ondernemen en programmeren houdt het niet op. Lisa speelt namelijk al sinds haar zevende piano en speelt het liefste de Für Elise (naar haar band met de buren hebben we maar niet gevraagd). Daarnaast sport ze graag en ze is sinds kort weer begonnen met paaldansen. Maar voor jullie denken ‘wat ordinair!’, “het is een echte topsport”, vertelt ze. Iets om in te investeren voor op kantoor, Lisa? Als je er gebruik van maakt natuurlijk, want die magnetron die we je hebben gegeven staat nog steeds te wachten tot je eindelijk een keer je soep komt opwarmen ;-)

Nieuwsbrief laten maken in je eigen huisstijl?

Verstuur je nieuwsbrieven, of wil je dat gaan doen? Hoe leuk is het dan als die nieuwsbrief precies dezelfde uitstraling heeft als jouw website! Een professioneel opgemaakte nieuwsbrief zorgt bovendien voor een hogere conversie en dus meer resultaat. Mocht je hier zelf niet zo handig in zijn of beperkt zijn in de mogelijkheden met je huidige mailsysteem, dan biedt ons mailplatform de oplossing en Lisa helpt je natuurlijk bij de configuratie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan verder op deze pagina.

Andere artikelen