fbpx
No module Published on Offcanvas position
Logo WEBJONGENS

Social media tips voor de herfst

Logo WEBJONGENS

Social media tips voor de herfst

Haak in op de herfst en winter met deze social media tips!

De zomer is achter de rug en de dagen worden korter, natter en kouder. Waar de zomer activeert gaan we met zijn allen nu meer naar binnen, lekker met een kleedje op de bank met een kop warme chocolademelk. Het is ook de ideale tijd om alvast na te denken over hoe je kunt inspelen op de koudere dagen en de evenementen die eraan komen. In dit artikel vertellen we je wat er op de planning staat de komende tijd en geven we tips over hoe je hierop in kunt spelen, met een paar voorbeelden van Texelse bedrijven.

de-perfecte-domeinnaam
de-perfecte-domeinnaam

Herfst (tot 21 december)

Bij onze klant Texelduinen promoten ze de last-minute deals op hun website voor de herfstvakantie. Wat goed is aan deze post is dat de afbeelding uitnodigt om een mooie wandeling te maken en er staat een duidelijke call-to-action in de tekst om de laatste vakantiewoningen te bekijken op hun website. Bovendien zorgen de hashtags voor meer bereik!

Schermafbeelding 2021 09 29 om 11.48.13

Stormachtig weer

Bij Texels Bier hebben ze zelfs een speciaalbier ontwikkeld voor deze stormachtige dagen. Ze nemen je met de afbeelding mee in het herfstgevoel en de smaken die ze het bier hebben gegeven sluiten hier helemaal op aan.

Schermafbeelding 2021 09 29 om 12.22.20

Dierendag (4 oktober)

Met dierendag kun je veel leuke kanten op! Bijvoorbeeld met een grappige post, of wens je volgers een fijne dierendag. Schapenboerderij Texel kon deze dag natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan... De post is niet zozeer bedoeld om mensen naar de website te halen, maar zorgt wel voor bereik en meer verbinding met hun volgers.

Schermafbeelding 2021 09 29 om 11.54.34

Halloween (31 oktober)

Met Halloween kun je je winkel of website versieren met herfstige kleuren, attributen en afbeeldingen. Maar je kunt ook iets speciaals aanbieden wanneer je bijvoorbeeld een café of restaurant hebt, zoals het bedrijf hieronder doet met een speciale borrelplank.

Schermafbeelding 2021 09 29 om 12.36.44

Sinterklaas (5 december)

Tijdens Sinterklaas en Kerst ontbreekt er vaak geen chocolade op tafel en daar heeft Smakelijk & Meer goed op ingespeeld met hun workshop bonbons maken. Een leuk cadeautje om weg te geven met de feestdagen!

Schermafbeelding 2021 09 29 om 12.08.14

Winterse temperaturen

Bets Fietsen speelt met onderstaande post goed in op een groot pijnpunt met de winterse temperaturen: koude handen tijdens het fietsen. Wat ze hier goed doen is dat ze een vraag stellen die meteen aanzet tot interactie. Ken jij iemand…? Dat zorgt voor meer reacties en dus meer bereik!

Schermafbeelding 2021 09 29 om 12.29.42

Ouwe Sunder (12 december)

Elk jaar op 12 december vieren de Texelaars feest. Het is dan Ouwe Sunderklaas, hét volksfeest van het eiland. In de volksmond wordt het ook wel 'Ouwe Sunder' genoemd. Texel Active heeft hier vorig jaar leuk op ingespeeld door een gratis evenement te organiseren, waarbij mensen gratis in hun Ouwe Sunderoutfit mochten komen blowkarten. Koud, maar wel heel leuk en grappig!

Schermafbeelding_2021-09-29_om_15.19.39.jpg

Kerst (25 en 26 december)

Wie wordt er nou niet blij van een leuke winactie waarbij je echt een mooie prijs kunt winnen? Visrestaurant ‘t Pakhuus heeft voor de Kerst vorig jaar een winactie bedacht waarbij de winnaar een kerstbox kreeg en dat zorgde voor heel veel interactie: maar liefst 76 likes en het bericht werd 14 keer gedeeld. Het resultaat: heel veel bereik!

Kerstpakketten

Bij I Love Texel zijn ze dit jaar lekker op tijd met de kerstpakketten. Slim! Want dit vergt heel wat voorbereiding. Wat ze goed doen is dat ze de 3 pakketten in afbeeldingen weergeven, waardoor je meteen een idee krijgt bij wat er in de pakketten zit.

Oud en Nieuw (31 december)

Oud en nieuw is vaak een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Het biedt een uitgelezen kans om jouw volgers te bedanken voor alle mooie momenten of om ze iets moois toe te wensen voor het komende jaar. Wees lekker creatief en maak er een mooi (en persoonlijk) verhaal van! 

Schermafbeelding_2021-09-29_om_15.26.30.jpg

Blijf op de hoogte!

Wil je meer tips om jouw online succes te vergroten? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en onvang maandelijks onze laatste content!

 

Andere artikelen